Вступ на бюджет

Вступити на бюджет на бажану спеціальність — мрія майже кожного абітурієнта. У Запорізькій політехніці ця мрія щороку стає реальністю для тисячі вступників, і вже цього вересня стати студентом-бюджетником можеш саме ти!

Ми пропонуємо низку порад, які допоможуть вам стати студентом зі стипендією.

Перше, що необхідно — орієнтуватися в правилах вступу.

Спеціальності

Заздалегідь ознайомтеся з колом спеціальностей, вступ на які за державним замовленням найбільш вірогідний. В НУ «Запорізька політехніка» бюджетні місця є на всіх спеціальностях, проте є такі, яким надається особлива підтримка від держави, а це означає — велику кількість бюджетних місць. Побачити перелік цих спеціальностей можна у Додатку 5 до Правил прийому до НУ «Запорізька політехніка» в 2022 році.

Пріоритетність

Важливо під час подання заяв правильно вказати пріоритетність від 1 до 5, де 1 — це найвищий пріоритет. Зверніть увагу, що ви маєте можливість подати лише 5 заяв на навчання за державним замовленням. Ця кількість є загальною для всіх спеціальностей та університетів.

Конкурсний бал

Мінімальний конкурсний бал для навчання за державним замовленням — 125 балів. Як вирахувати свій конкурсний бал можна побачити на спеціальній сторінці.

Мотиваційний лист

Ще одна новинка цьогорічного вступу — мотиваційний лист. Про вимоги до написання мотиваційного листа можна дізнатися за посиланням або на нашому YouTube-каналі.

Висновки

Ці прості поради точно стануть у пригоді під час вступу на бюджет!

Звертаємо вашу увагу, що НУ «Запорізька політехніка» пропонує абітурієнтам підтримку упродовж всієї вступної кампанії, тож проконсультуватися з приводу вступу на бюджет або з будь-яких інших питань ти можеш в онлайн-консультантів та в нашому телеграм-каналі.